Urban Living Lab Breda start onderzoek naar toekomst van de stad

1 oktober 2019

Breda krijgt op initiatief van Avans een Urban Living Lab, waarin studenten, docenten en onderzoekers samen met de Gemeente Breda, ondernemers en bewoners onderzoek doen naar de toekomst en ontwikkeling van de stad. Het thema vitaliteit staat centraal.

Fieldlabs

Op verschillende plekken in de stad, in zogenoemde fieldlabs, gaan studenten aan de slag met vraagstukken als: Hoe zorgen we voor vitale inwoners? Hoe houden we de stad aantrekkelijk voor mensen van alle leeftijden? Hoe kan Breda bedrijven aantrekken en het groeipotentieel van start-ups benutten? Hoe kunnen we technologie, zoals robotica en data inzetten om de stad en infrastructuur te verduurzamen?

Urban Living Lab

Het Urban Living Lab (ULL) is onderdeel van City Deal Kennis Maken Breda. Onder de noemer City Deal Kennis Maken zijn de Bredase onderwijsinstellingen en de gemeente Breda hun samenwerking aan het intensiveren en uitbreiden. Zodat studenten, docenten en onderzoekers maatschappelijke opgaven sneller kunnen oplossen. En de ontwikkelde kennis beter kan worden benut en innovatie wordt versneld.

Klik hier voor meer informatie. Partijen die willen participeren in het Urban Living Lab kunnen zich kenbaar maken via info@urbanlivinglabbreda.nl

Laatst bijgewerkt op 1 oktober 2019.