Unieke kans : Lezing The future of the war in Ukraine

8 april 2022 door Avans Ondernemerscentrum

Wat wil Poetin nou eigenlijk? En zijn we in Nederland nog wel veilig? Op deze en meer vragen geef hoogleraar War Studies Frans Osinga een antwoord tijdens de lezing ‘The future of the war in Ukraine’ op 25 april in Breda.

In februari viel Poetin Oekraïne binnen. De afgelopen weken heb je dan ook veel kunnen lezen over de situatie tussen de twee landen. Maar toch zullen er nog vele vragen door je hoofd rond spoken.

Op 25 mei neemt hoogleraar Frans Osinga je in een uur mee in de geschiedenis, huidige situatie en toekomst van de oorlog. Daarbij focust hij op enkele specifieke thema’s. Samen kijk je naar de nieuwberichten en media. Wat weten we nou echt van deze oorlog en hou betrouwbaar is deze informatie? Ook bespreekt hij de rol van de NAVO en de verbintenis met China.

Frans Osinga is hoogleraar War Studies aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast is hij ook officier voor de landmacht. In het verleden werkte hij als gevechtspiloot voor de NAVO en heeft hij bij het strategisch hoofdkwartier in de VS gewerkt.

Q&A

Na de lezing schuiven een Oekraïense en Russische student bij Frans Osinga aan voor een Q&A en is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Praktische zaken

De lezing is op maandag 25 april op de Hogeschoollaan (HD001abc) in Breda. Hij is gratis bij te wonen voor zowel studenten als medewerkers. Let op: De lezing en Q&A zijn volledig in het Engels.

Aanmelden

Studenten melden zich aan via extra.avans.nl, medewerkers sturen een mail naar el.janssen@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 8 april 2022.