Avans Ondernemerscentrum

print

Studententeam flow wint Duurzame Data Challenge 2021

25 februari 2022 door Avans Ondernemerscentrum

 

Hoe kan data bijdragen aan een duurzame ambities van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch? Studententeam flow van JADS wist hier wel het antwoord op en was dan ook de grote winnaar van de Duurzame Data Challenge. Zij krijgen nu de kans om hun idee om te zetten in een echte startup. 

Van 9 november tot en met 17 december namen zeven studententeams van Avans Hogeschool, Has Hogeschool, Koning Willem I College en de JADS deel aan de eerste editie van de Duurzame Data Challenge. Gedurende deze periode hebben de teams hun idee omgezet in een businesscase die antwoord gaf op de vraag: “Hoe kan data bijdragen aan de duurzame ambities van de Gemeente ’s-Hertogenbosch?”. Daarnaast moesten ze een videopitch opnemen waarin ze kort het idee toelichtte.

Duurzame Challenge komt eraan

De challenge is een opdracht vanuit City Deal Kennis Maken Den Bosch waarbij de Gemeente ’s-Hertogenbosch is aangesloten als launching customer. Het is dan ook onderdeel van één van de vele duurzame challenges die CDKM gaat uitzetten binnen de instellingen.

Zo start er 19 april weer een nieuwe challenge voor studenten, namelijk de Duurzame Challenge. Ook hier is Gemeente 's-Hertogenbosch opdrachtgever. Meer informatie over deze challenge vind je hier.

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws