Avans Ondernemerscentrum

print

Nieuwe spreker Nablijven bekend: Masha Gessen

7 november 2022 door Avans Ondernemerscentrum

Nablijven was nog nooit zo leuk! Op maandag 21 november bezoekt de van oorsprong Russische journalist en auteur Masha Gessen (hen/hun) Avans. Tijdens dit event hebben studenten en medewerkers de kans om hen vragen te stellen over autocratie en democratie. Let op: deze Q&A is in het Engels. 

Tot 2013 stond Masha Gessen (hen/hun) in de frontlinie van de harde strijd voor grondrechten voor homoseksuelen in Rusland. Daarna vluchtte hen weg vanwege dreigingen geuit door Russische politici om kinderen weg te halen bij homoseksuele gezinnen, waarbij Gessen en diens gezin expliciet werden genoemd. Inmiddels is Gessen een bekroond denker en schrijver over hoe democratieën stapsgewijs worden ontmanteld. 
Masha Gessen is auteur van de boeken The Future is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia (2017 National Book Award), How to survive Autocracy (2020) en is een vast columnist voor The New Yorker. 

Aanmelden 

De Q&A is op maandag 21 november van 20:00 uur tot 21:30 uur. Het event is toegankelijk voor alle studenten én medewerkers van Avans. Studenten melden zich aan via deze link. Medewerkers sturen een mail naar Eva-Lisa Janssen via avansextra@avans.nl.  

Nablijven x Shift Talks 

Deze Q&A is één van de 12 in de collegereeks Nablijven én onderdeel van het Bossche festival Shift Talks. Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal gedurende het 10-daagse festival. Het volledige programma check je op shifttalks.nl.  

Laatst bijgewerkt op 7 november 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws