Goed op weg met de Masterclass Business Modelling

12 december 2018 door Avans Ondernemerscentrum

Hoe kan Suzuki motoren haar marktaandeel op de Nederlandse markt vergroten? Dat was de vraag waar de 25 deelnemers van de afgelopen Masterclass Business Modelling mee aan de slag mochten. Deze week sloten zij de Masterclass af met een eindpresentatie bij de opdrachtgever in Vianen (HQ Nimag/Suzuki), waarbij het winnende team werd verrast met een prachtige prijs!

Binnen de Marsterclass Business Modelling lichten studenten met behulp van diverse bekende business modellen een bedrijf of bedrijfsonderdeel door, in dit geval de motorendivisie van Suzuki Nederland. In multidisciplinaire teams van 5 personen onderzoeken de studenten waar nog onbenutte kansen liggen en hoe die binnen afzienbare tijd verzilverd kunnen worden. Voor de analyse, conclusies en aanbevelingen hebben zij zo’n 11 avondsessies de tijd, waarbij ze regelmatig contact hebben met de opdrachtgever en intensief begeleid worden door 4 docenten van het Avans Ondernemerscentrum.

De winnaars

De 12e bijeenkomst is gereserveerd voor de eindpresentatie op locatie bij de opdrachtgever. Ieder team presenteert zijn bevindingen en een onafhankelijke jury, met vertegenwoordigers van Avans en het bedrijf, kiest de winnaars. Dit maal viel deze eer te beurt aan Willian van der Smit,Lotte Beuk, Pien van der Plas, Damien Donker en Niels Donselaar.

Aansluitend bij de groeiende vraag naar private leasing voor auto’s, bedachten zij een soortgelijk concept voor motoren. Behalve met dit concept onderscheidde het team zich ook door haar gedegen onderzoek, goede onderbouwing en professionele presentatie. Die inzet en het resultaat werden dan ook beloond met een mooie prijs: alle vijf de teamleden krijgen een week lang een Suzuki auto ter beschikking, inclusief een tankpas voor Europa!

Start nieuwe masterclass

Op 11 februari 2019 start de volgende Masterclass Business Modelling, dit keer in samenwerking met modebedrijf The Makers (voorheen Van Gils) in Breda. Voor deze masterclass zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Heb je belangstelling? Kijk dan op aoc.avans.nl voor meer informatie of meld je direct aan via extra.avans.nl

Laatst bijgewerkt op 14 december 2018.