Avans Ondernemerscentrum

print

Gezocht: MKB-bedrijven die duurzaam willen innoveren

21 oktober 2021

Vind je het als bedrijf lastig om jong talent aan je bedrijf te binden? En wil je bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan is het innovatietraineeship programma van Avans misschien iets voor jouw bedrijf. Een student in het laatste half jaar van de opleiding studeert af op een innovatief duurzaamheidsvraagstuk bij jouw bedrijf en treedt daarna voor één jaar in dienst om verder te werken aan de innovatie. Je houdt de kennis dus in huis! Op deze manier kan de student ook echt aan de slag om zijn/haar duurzame advies of innovatie tot een succes te maken voor jouw bedrijf. Klaar voor een duurzame samenwerking?

Opdrachten

Het traineeship staat in het teken van het thema 'Duurzaamheid en Energietransitie'. Je kunt hierbij denken aan specifieke behoeftes op het gebied van proces- en productinnovatie die duurzaamheid tot doel hebben. Bijvoorbeeld op technologisch vlak of bedrijfskundig vlak. Gewenste innovaties waar tot nu toe nog geen start mee is gemaakt. Het ontbrak je aan capaciteit, deskundigheid of tijd hiervoor. We onderzoeken samen met je hoe we de gewenste innovatie passend kunnen maken binnen een uitdagende opdracht. Het resultaat hiervan zal zijn dat je bedrijf duurzamer wordt en daarmee aantrekkelijker voor klanten, leveranciers en toekomstige medewerkers.

Startdata

  • Afstuderen: Februari 2022 - juli 2022.
  • Implementatiefase (arbeidscontract): Augustus 2022 - augustus 2023.

Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

  • Een deskundige en gemotiveerde student wordt ingezet om het onderzoek naar en de implementatie van het gewenste innovatievraagstuk uit te voeren.
  • Wij doen de voorselectie van een talentvolle HBO student die past bij jouw bedrijf.
  • De student wordt gevoed, opgeleid en getraind met kennis vanuit meerdere disciplines binnen Avans Hogeschool en haar lectoraten. Het bedrijf krijgt - via de student en kennisconsortium - toegang tot deze kennis.
  • De afstudeerperiode geeft ruimte om te zien of de student in het bedrijf past. De student krijgt vervolgens een marktconform aanbod voor een contract voor de implementatiefase van maximaal één jaar.
  • De begeleiding en de training van de student is voor rekening van Avans (met steun van Regieorgaan SIA) gedurende de afstudeer- en implementatiefase.
  • Je bedrijf maakt deel uit van een breed netwerk van organisaties waarin kennis wordt gedeeld en inspiratie wordt opgedaan ten behoeve van de transitie naar een duurzame samenleving.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een innovatie-traineeship? Mail dan naar Leon Kuijpers, ltgp.kuijpers@avans.nl.

MKB-BEDRIJVEN INNOVATIE-TRAINEESHIP ENERGIETRANSITIE & DUURZAAMHEID

Soort
Flyer (pdf)
Publicatiedatum
21 okt 2021
Laatst bijgewerkt op 21 oktober 2021.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws