Avans Ondernemerscentrum

print

Explore the Cultures - Hoe gastvrij is Breda eigenlijk?

5 december 2022

Hoe kan iedereen zich welkom voelen in Breda en ook daadwerkelijk meedoen? Dat is de vraag van het 3-daagse evenement ‘Explore the Cultures’ dat het Urban Living Lab Breda houdt op 10, 11 en 12 januari bij De Uitvindfabriek in De Faam en Curio op de Markendaalseweg. Alle Bredanaars zijn welkom om nieuwe  culturen te ontdekken en bij te dragen aan een gastvrije Bredase samenleving.

Meer dan een kwart van de inwoners in Breda heeft een migratieachtergrond waardoor Breda een stad vol diversiteit en verschillende culturen is. Deze mensen maken Breda; van de Oekraïense en Syrische  vluchtelingen in de Koepelgevangenis tot de mensen die al generaties lang in Breda leven. De komende jaren zal de bevolkingssamenstelling gaan veranderen. Wat betekent dit voor de toekomst van Breda? 

Tijdens Explore The Cultures komen Bredanaars samen om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Door middel van het prikkelen van alle zintuigen word je tijdens het programma ondergedompeld in andere culturen en gaan we met elkaar het gesprek aan.

Feel The Cultures, documentaires & tentoonstelling 
De aftrap van Explore the Cultures is op dinsdagavond 10 januari in de Uitvindfabriek met de première van de documentaire ‘Ver van Thuis’ gemaakt door de Bredase studenten Amine Airad en Steven Hendrikse. Ook wordt hier de korte documentaire ‘BACK’ van Yazan Rabee getoond die de terugkerende nachtmerrie van een Syrische vluchteling laat zien. 

Deze dag wordt ook de kunsttentoonstelling geopend. Hier is werk te zien van studenten van de kunstacademie en Communication and Multimedia Design. De  tentoonstelling is tot en met donderdag 12 januari te bekijken in de Uitvindfabriek. 

De burgemeester is er voor alle inwoners. We zijn daarom blij dat burgemeester Paul Depla het startschot  geeft van Explore The Cultures.

Taste The Cultures, een foodmarket 
Woensdag 11 januari staat in het teken van Taste The Cultures. Internationale studenten van de  internationale schakelklas (isk) van Curio bieden hapjes van verschillende culturen aan tijdens een  gezellige food market op hun locatie in de binnenstad. Ook kunnen bezoekers deze dag meedoen aan verschillende workshops zoals een kookworkshop.

Debate The Cultures, het gesprek
Het evenement wordt donderdag 12 januari afgesloten in de Uitvindfabriek met een dialoog rondom de vraag: hoe gastvrij is Breda nu daadwerkelijk? En op welke manier kan iedereen in de samenleving  meedoen? 

Explore The Cultures wordt georganiseerd door het Urban Living Lab Breda met studenten van verschillende Bredase onderwijsinstellingen in samenwerking met professionals van diverse organisaties.

Wil jij dit zien, horen, proeven en een bijdrage leveren aan de stad van morgen? Hou de website en de  socials van het Urban Living Lab in de gaten.

Laatst bijgewerkt op 5 december 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws