Eerste Workshop Trendwatching succesvol afgesloten

19 december 2018 door Avans Ondernemerscentrum

Dinsdag 11 december werd de eerste Workshop Trendwatching succesvol én smakelijk afgesloten bij Hutten Catering in Veghel. Een mooie finale van een interessante verkenning van een aantal belangrijke trends en hoe je deze vertaalt naar innovatie.

De Workshop Trendwatching is ontwikkeld door Erica de Werd en Marloes Vollenbroek, in samenwerking met Grow Campus. In 5 avonden kregen de studenten uitleg over belangrijke trends, de circulaire economie en het Innovation Trend Canvas. Ook werden zij ingewijd in het bedrijf Hutten Catering, zodat ze direct concreet met het Innovation Trend Canvas aan de slag konden.

Wie bedenkt de beste innovatie?

De opdracht om trends te vertalen naar nieuwe producten of diensten voor Hutten was uitdagend, maar de 15 deelnemende studenten gingen enthousiast aan de slag. Ze haalden duidelijk plezier uit het werken in nieuwe teams; de samenwerking verliep dan ook goed en leidde soms tot verrassende nieuwe inzichten. De feestelijke afsluiting bij Hutten was dan ook dik verdiend. De groep werd ontvangen bij met een hapje en drankje en kreeg daarna een rondleiding door de Verspillingsfabriek. Hierna volgde de zinderende finale. Opdrachtgever Joost Berkel was onder de indruk van de geleverde eindpresentaties: alle 3 de groepen kwamen met goede, realistische en toepasbare ideeën. Het team met als oplossing een vegetarisch aanbod met verschillende handige hulpmiddelen heeft uiteindelijk gewonnen. Zij gingen met een feestelijk kerstpakket en cadeaubon naar huis.

Nieuwe reeks in samenwerking met T-Mobile

Het succes van deze eerste Workshop Trendwatching smaakt naar meer en dus start in blok 3 een nieuwe reeks. Studenten kunnen vanaf 29 januari aan de slag voor T-Mobile. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marloes Vollenbroek of Erica de Werd of mail naar ondernemerscentrum@avans.nl

Laatst bijgewerkt op 19 december 2018.