Care for Cancer: studenten zetten zich in voor Vicki Brownhuis

2 maart 2018 door Avans Ondernemerscentrum

In het Avansproject Care for Cancer, onder leiding van Avansdocent Mieke van Thiel, werken verschillende studenten aan uiteenlopende onderzoeken. Vicki Brownhuis biedt inloophuizen aan voor zowel vrouwen als mannen die lijden aan kanker. Eén van de opdrachten was het doelgroeponderzoek uitgevoerd door vierdejaars student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jorieke van der Zande. Zij onderzocht waarom juist mannen deze inloophuizen weinig bezochten.

Behoefte van mannen

Jorieke kwam erachter door met de mannelijke doelgroep in contact te komen dat deze andere behoefte hebben dan vrouwen. Mannen zijn veel praktischer ingesteld en hebben daarom minder behoefte om erover te praten. Ze willen juist graag activiteiten ondernemen. Dit is hun manier van omgaan met het rouwen en deze verschilt met die van de vrouwelijke doelgroep.

Project Care for Cancer

Bovenstaand onderzoek is een deel van het bredere Avansproject dat gestart is in maart 2017. De uitdagingen voor de inloophuizen zijn divers. Ze hebben moeite met het verkrijgen van structurele financiering en het is lastig om mensen vlak na de gestelde diagnose te bereiken. Lectoren van het economisch en sociale domein werken samen aan een oplossing voor dit vraagstuk. In februari zijn 12 nieuwe studenten van (7 verschillende academies) gestart met verschillende opdrachten: waaronder communicatie, behoefteonderzoek en maatschappelijke kosten/baten analyse. Het project wordt medegefinancierd door het CZ Fonds.

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022.
Relevant/Gekoppeld