Avans Ondernemerscentrum

print

Black Lives Matter or all lives matter?

1 oktober 2020

Discussies over discriminatie verharden en de kloof tussen de verschillende partijen wordt steeds groter. Weet jij ondertussen ook niet meer waar je het zoeken moet? De workshop Black lives matter or all lives matter geeft jou als student meer inzicht in het racismedebat en biedt handvatten waarmee je kunt deelnemen aan de discussie.

 

Schieten we in Nederland ons doel voorbij of juist niet?

De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten. In de eerste les onderzoeken we hoe onze samenleving omgaat met verschillen tussen rassen. We beoordelen hoe groot de kloof is tussen bijvoorbeeld de aanhangers van de Black Lives Matter-beweging en mensen die racisme niet erkennen. In de tweede bijeenkomst duiken we in de geschiedenis en in de derde werken we toe naar oplossingen. We bespreken de maatschappelijke aanpassingen die worden gedaan. Is het goed dat Bol.com zwarte pietproducten uit het assortiment haalt en helpt het dat alleen nog films die aan bepaalde diversiteitseisen voldoen in aanmerking komen voor een Oscar? Schieten we ons doel voorbij of kunnen we juist meer doen?

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop combineert feiten met ervaringen. Je kunt hier leren én doen. En er is ruimte voor diepgang en luchtigheid. Voor dat laatste gebruikt projectleider Eva-Lisa Janssen onder meer speelse werkvormen en videofragmenten van comedians. Als je deelneemt, dan sta je open voor andere standpunten. Iedereen krijgt de ruimte om zijn mening te geven, maar het is wel de bedoeling dat dat op een constructieve manier gebeurt. Ben je zelf ooit slachtoffer geweest van discriminatie dan is dit ook een plek om gehoord te worden. Maar deze workshop is geen praatgroep. Het doel is samen naar mogelijke oplossingen toewerken.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op extra.avans.nl
 

Laatst bijgewerkt op 1 oktober 2020.