Avans Ondernemerscentrum

print

Bavaria werkt samen met Avansstudenten aan nieuwe business

6 april 2017 door Avans Ondernemerscentrum
Zo’n 20 ondernemende studenten zijn afgelopen dinsdag gestart met de masterclass Business Modelling van het Avans Ondernemerscentrum. De studenten volgen diverse opleidingen en zitten in verschillende leerjaren. In de masterclass gaan de studenten samen met Bavaria aan de slag met een duurzaamheidsvraagstuk van de Brabantse bierbrouwer.
 
Samen met het management van Bavaria en een expert docententeam kijken de studenten de komende weken hoe Bavaria met overschotten, derving, petflessen en producten met verlopen houdbaarheidsdatum om kan gaan. Het doel: maatschappelijk verantwoord ondernemen en nieuwe business genereren zonder extra investeringen.
 
De masterclass van het Avans Ondernemerscentrum is een moderne vorm van praktijkgericht professioneel onderwijs buiten het reguliere curriculum van de opleidingen. De studenten gaan praktisch aan de slag en het Avans Ondernemerscentrum betrekt daarbij relevante theorie die ze nodig hebben om meerwaarde te creëren voor de uiteindelijke oplossing in de vorm van een prototype. Na 12 weken worden de studenten beoordeeld in de vorm van een zogenoemde Dragons’ Den.
 
De communicatie binnen de masterclass loopt via een besloten Facebookgroep, via foto en video. Studenten bouwen een nieuwe netwerk op naast de waardevolle ervaring om voor een A-merk te werken in een realistische opdracht. Na afloop ontvangen de studenten een aanbeveling op LinkedIn en levert het natuurlijk een waardevolle ervaring op buiten de eigen opleidingskaders. 
 
Iedereen die belangstelling heeft of graag eens een masterclass wilt bijwonen, is van harte welkom. Neem hiervoor contact op met de organiserende AOC-docenten Marcel van der Molen of Rob Huijbers.
Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws