Avans Multidisciplinary eXperience winnaar Innovatieprijs 2018

13 april 2018 door Avans Ondernemerscentrum

De Avans Multidisciplinary eXperience (AMX) is de grote winnaar van de Innovatieprijs 2018. De projectweek won niet alleen de juryprijs, maar kreeg ook de meeste stemmen van de medewerkers en won daarmee de publieksprijs. Wenke Vogelaar nam samen Karsten van Bezooijen, student en oud-deelnemers van de AMX-week, de prijzen in ontvangst.

Wat is AMX?

De AMX is een projectweek opgezet door 10 academies in samenwerking met het Avans Ondernemerscentrum. In totaal doen er 15 verschillende opleidingen mee.

De studenten werken in multidisciplinaire teams 1 week lang aan een actuele casus van een externe opdrachtgever. Ze bedenken innovatieve oplossingen, passen uiteenlopende werkvormen toe en wonen expertlezingen bij. De teams staan onder begeleiding van een docent. Aan het eind van de week pitchen ze hun oplossing aan de opdrachtgever en aan een jury.

Edities 2018-2019

Deze week (9 t/m 13 april) zijn de studenten bezig in de tweede pilot. Vanaf komend schooljaar is de AMX-week opgenomen in het onderwijsprogramma van de verschillende opleidingen. Er werken dan duizend studenten aan vraagstukken van 60 opdrachtgevers.

Wil je meer lezen over het moment zelf op de Onderwijsdag? Lees dan het artikel in Punt

Laatst bijgewerkt op 16 april 2018.