Avans introduceert Student Topondernemersregeling

17 november 2017 door @avans

Op de Dag van de Ondernemer op 17 november kunnen we met veel plezier melden dat er voor studenten van Avans een studentenondernemersregeling is vastgesteld. De zogenaamde Avans Student Topondernemersregeling. Met deze regeling willen we het per 1 december mogelijk maken om studeren en ondernemen te combineren. En daarmee gepassioneerde, startende student-topondernemers te ondersteunen bij het realiseren van hun ondernemersdromen. Het Avans Ondernemerscentrum (AOC) faciliteert deze regeling en is centraal aanspreekpunt voor studenten en betrokken medewerkers.

Avans stimuleert studenten het maximale uit zichzelf te halen bij het ontwikkelen, groeien en doorgroeien van zowel hun onderneming als hun ondernemende gedrag. De recente vaststelling van deze regeling door het College van Bestuur is hiervan een mooi voorbeeld. Net als de aanvullende  dienstverlening van het Avans Ondernemerscentrum voor studentondernemers.

Beëindiging Starterslift

Starterslift is met name bekend vanwege haar ondersteuning aan startups in Midden- en West-Brabant en binnen diverse onderwijsinstellingen, waaronder Avans. Studenten die stage liepen of afstudeerden binnen hun eigen onderneming werden onder andere begeleid door medewerkers van Starterslift. Ook konden studenten via Starterslift diverse trainingen en workshops volgen en voor advies en coaching bij hen aankloppen.

In de afgelopen jaren heeft Starterslift voor veel Avansopleidingen de begeleiding van studentondernemers op zich genomen. Simple Tap is een goed voorbeeld hiervan. Tweedejaarsstudenten van Small Business & Retail Management bedachten een innovatieve biertap die de komende jaren voor een verandering in cafés en op festivals moet gaan zorgen. Starterslift begeleidde ze bij hun startende onderneming en stage. Dit resulteerde in media-aandacht in regionale en landelijke pers en er is een financiering verstrekt waarmee zij hun eerste product op de markt kunnen brengen. Op dit moment werken zij aan biertap 2.0.

Omdat het programma Starterslift per 31 december eindigt en Avans grote waarde hecht aan de ondersteuning van ondernemende studenten, is de dienstverlening vanuit Starterlift inmiddels ondergebracht bij het AOC. Ook de expertise en ervaring vanuit Starterslift gaat niet verloren, omdat enkele medewerkers van Starterslift inmiddels werkzaam zijn bij het AOC.

AOC startpunt voor ondernemen en innoveren

Studenten(ondernemers), lectoren en docenten kunnen bij het AOC terecht voor:
• Begeleiding bij de uitwerking van een innovatief idee.
• Begeleiding van stages en afstuderen in het eigen bedrijf.
• Faciliteiten vanuit de Avans Student Topondernemersregeling.
• Het organiseren van gastcolleges en workshops over ondernemerschap.
• Ondersteuning van opleidingen bij het (door)ontwikkelen en realiseren van ondernemerschapsonderwijs in het curriculum.

Contact

Voor vragen over de Avans Student Topondernemersregeling of activiteiten in het kader van ondernemerschap en de begeleiding van studentondernemers neem je contact op met het Avans Ondernemerscentrum via 088 – 52 57 737 of ondernemerscentrum@avans.nl. Of loop binnen op de Hogeschoollaan in Breda (HA024) of Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch (OG030).

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2018.