Gezocht: enthousiaste scouts met een neus voor ondernemende studenten

19 februari 2019 door Avans Ondernemerscentrum

Onze ambitie is om zoveel mogelijk potentiële studentondernemers binnen Avans de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Daarvoor hebben we hulp nodig van enthousiaste collega’s die samen met ons de ‘jacht’ op de ondernemende student in willen zetten. Heb jij passie voor ondernemen en ken jij studenten die een bedrijf hebben of daarmee willen starten? En weet jij die binnen jouw opleiding te vinden? Dan komen wij graag in contact met jou!

Het Avans Ondernemerscentrum is het kenniscentrum voor ondernemerschap. Studenten en docenten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning en advies. Zoals het begeleiden van student ondernemers, workshops en gastcolleges, ondernemerstesten, 1-op-1 coaching, begeleiding bij stage of afstuderen binnen de eigen onderneming en we beschikken over een incubator in Breda en Den Bosch. Daarnaast krijgen studenten binnen de Studenten Topondernemersregeling bij ons intensieve coaching en ondersteunen we (maatschappelijke) ondernemers in de regio.

In de afgelopen jaren hebben wij al veel studentondernemers geholpen bij het ontwikkelen van hun idee tot de realisatie van producten of diensten. Dit doen we zoveel mogelijk in samenwerking met het onderwijs of erkende partners in de regio.

Jouw rol

• Je brengt binnen jouw opleiding ondernemerschap onder de aandacht van de studenten.
  • Je scout potentiele studentondernemers.
  • Je bent de schakel tussen de studentondernemer, jouw opleiding en het Avans Ondernemerscentrum (AOC).

Wat krijg je daarvoor terug

• Je maakt deel uit van een enthousiast team van AOC ondernemerscoaches die het beste uit elke studentondernemer willen halen;
  • Je krijgt de beschikking over de materialen en methoden van het AOC over lean startup, ondernemen met je talent, experimenteren, lean canvas en business model design;
  • Materialen en methoden die je ook in kunt zetten in je eigen onderwijs of opleiding;
  • Je krijgt ondersteuning als je wilt weten/leren hoe je deze middelen in kunt zetten;
  • 1 keer per kwartaal is er een bijeenkomst om met collega’s ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, te discussiëren met interessante ondernemers en te bouwen aan ondernemerschap binnen Avans;
  • En dat onder het genot van een hapje en een drankje;
  • Je wordt eerste geïnformeerd worden over evenementen en andere bijeenkomsten die het AOC over ondernemerschap biedt;
  • Je kunt als ‘coach’ deelnemen aan onze workshops Lean Startup en Ondernemen met je Talent;
  • Je vervult een interessante praktijkgerichte functie naast jouw rol als docent bij Avans, waarbij jij de mogelijkheid krijgt jezelf ook verder te ontwikkelen;
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van het AOC.

Geen dienstverband of detachering

• Je blijft in dienst bij je eigen academie.
  • Ook je standplaats blijft jouw eigen academie, want juist daar zitten de ondernemers die wij zoeken.
  • Zowel jij als je leidinggevende vinden het passen dat je deze rol kunt vervullen binnen je huidige takenpakket en uren.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze rol, maar wil je nog meer weten? Neem dan contact op met Cees Hogendoorn ca.hogendoorn@avans.nl / +31 (0)88 - 525 83 69 of Martijn van Groen mh.vangroen@avans.nl / +31 (0)88 - 525 87 82 van het AOC. Heb je de keuze al gemaakt, stuur dan een mail naar Cees of Martijn. Zij nodigen je dan uit voor een gesprek.

Laatst bijgewerkt op 28 februari 2019.