Avans Ondernemerscentrum

print

5.500 afstudeerbomen voor geslaagden Avans

4 juli 2022 door Avans Ondernemerscentrum

Het was een droom van Avansstudenten Lisa Heyman en Nick den Bol: een boom planten voor iedere Avansstudent die afstudeert. Dankzij hun droom bouwen we nu aan een heus Avansbos. Op dit moment staan er al 4.000 bomen, deze week doen we nog eens ruim 5.500 bomen cadeau aan de studenten die dan hun diploma krijgen.

Lisa en Nick ontwikkelden hun idee onder de vlag van GreenOffice van het Avans Ondernemerscentrum. In de pilot van vorig jaar gaven 16 academies hun studenten een Afstudeerboom bij de diploma-uitreiking. Dit jaar doen maar liefst 19 academies mee en krijgen ruim 5.500 afstudeerders een boom. De meeste afstudeerders ontvangen hun diploma met certificaat volgende week tijdens de centrale diploma-uitreikingen in Breda en Den Bosch.

30.000 afstudeerbomen

Voor hun droom zochten Lisa en Nick de samenwerking met Life Terra. Deze stichting wil in 5 jaar 500 miljoen bomen planten in Europa. Avans draagt bij aan deze missie door de komende 4 of 5 jaar alle afgestudeerden van Avans een boom te geven. Op deze manier wil het College van Bestuur in totaal ongeveer 30.000 bomen planten. Met deze bomen compenseert Avans haar CO2-uitstoot. 

Op dit moment planten we bomen in de Diezemonding in Den Bosch. Hier heeft de gemeente een stuk grond beschikbaar gesteld. Vanaf 2025 willen we gaan bouwen aan een bos in Breda en Tilburg. Zo is in alle 3 de Avanssteden een bos te vinden.

Alumni Boomplantdag

Natuurlijk geeft Avans de studenten geen boom mee naar huis. In plaats daarvan krijgen ze een certificaat, waarmee ze hun boom kunnen registreren. Vervolgens krijgen ze de kans om hun eigen boom te planten tijdens de Alumni Boomplantdag op zaterdag 12 november. Dat is voor de alumni gelijk een mooi moment om bij te praten met hun oud-studiegenoten. Als de alumni hun boom hebben geplant, krijgen ze de coördinaten van hun boom. Hiermee kunnen ze de boom altijd terugvinden. Met de coördinaten kunnen ze ook online de groei van hun boom bijhouden. 

Life Terra selecteerde 11 verschillende boomsoorten voor dit bos. Deze bomen passen bij de omgeving en dragen bij aan de plaatselijke biodiversiteit. De alumni mogen zelf kiezen welke boom ze willen. 

Afstudeerbomen online bekijken

Op de site van Life Terra kun je volgen hoe het gaat met de Afstudeerbomen. Op de plattegrond kun je precies zien waar de bomen zijn geplant.

Zoom je verder in, dan kun je iedere afzonderlijke boom aanklikken.

In een pop-up lees je dan alle bijzonderheden van de boom. 

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws