Avans Ondernemerscentrum

print

Van Nuna naar Tesla

Ondernemen met techniek

Wil je meer uit je (technische) studie halen dan een diploma? Denk dan eens aan het meedoen aan een challenge of het starten van je eigen bedrijf. In deze online inspiratiesessie ‘ontmoet’ je (ex-)techniekstudenten die dit al doen: je hoort hun successen (en blunders) en kunt ze vragen stellen. Zo ontdek je wat bij jou past. En doe je nieuwe inspiratie op in deze bijzondere tijd. 

Je studeert bij Avans, hebt interesse in techniek, en bent nieuwsgierig of deelnemen aan een technische challenge of het starten van je eigen bedrijf misschien iets voor jou zou kunnen zijn.

Wat kun je verwachten?

Deze online inspiratiesessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel, Challenges, hoor je alles over de studententeams RED, Casa en SOLID van de TU/e en het Solar Mariteam van Avans. En over wat deelnemen aan een van deze teams jou kan brengen.  

In het tweede deel, Ondernemen, delen de oprichters van de technische startups StuVal en Van der Ventions hun ervaringen met ondernemen.

Iedere spreker houdt, via een live online verbinding, een korte presentatie, gevolgd door een online Q&A. Cees Hogendoorn, business coach bij het Avans Ondernemerscentrum, is de host.

De sprekers

Deel 1: Challenges

  • Ruben Lathuy, team leader van Team RED (TU/e) en student Sustainable Innovation. Team RED ontwikkelt slimme oplossingen voor de energietransitie in smart cities. Ruben vertelt je over Team RED en de kansen die dit biedt voor studenten met een technische achtergrond. Meer over team RED: https://teamred.nl.
  • Antoine Post, team manager van Team CASA (TU/e) en student Applied Physics & Electrical Engineering. Team CASA ontwerpt comfortabele, betaalbare én duurzame woningen, die ook deel uit kunnen maken van het sociale huisvestingsysteem. Naast een pilothuis op de TU/e-campus wordt het eerste echte Team CASA-huis gebouwd in Helmond-Brandevoort. Meer over Team CASA: https://teamcasa.nl
  • Mark Verhagen, Team Captain van Team SOLID (TU/e) en Avans-alumnus Chemische Technologie. Dit studententeam werkt aan wat ze noemt een ‘mijlpaal in de energietransitie’: ijzerpoeder als opslagmateriaal voor duurzame energie. Een duurzaam opslagsysteem voor energie dus, waarbij geen CO2 vrijkomt. Meer info over Team SOLID: https://www.teamsolid.org.
  • Raoul Dam is, naast zijn studie Finance & Control bij Avans, een van de teamleden van het Avans Solar Mariteam. Dit team ontwerpt, bouwt en racet met boten die werken op zonne-energie. Meer over Avans Solar Mariteam: https://www.avans.nl/onderzoek/projecten/detail/avans-solar-mariteam.

Deel 2: Ondernemen

  • Rik van den Reijen is vierdejaars Avansstudent Mechatronica. Zijn bedrijf StuVal helpt bedrijven innoveren door inzet van studenten, die daardoor een leuke bijbaan hebben. Meer over StuVal: https://www.stuval.com/nl/.
  • Thijs van der Ven, vierdejaars Avansstudent Elektrotechniek, en Dhargyal van Oorschot, Avans-alumnus ICT, zijn samen oprichters van de succesvolle startup Vander Ventions. Deze ‘uitvindersfabriek’ helpt innovatieve ideeën realiteit te worden met hardware, software en mechanica. Meer over Van der Ventions: https://vanderventions.nl.

Resultaat

In deze online sessie doe je inspiratie op voor hoe je nog meer uit je (technische) studie kan halen. Je weet of meedoen aan een technische challenge iets voor je is en hebt je misschien wel aangemeld voor één van de studententeams. Ook heb je kunnen proeven aan het starten van een eigen onderneming.

Aanbod

Woensdag 6 mei van 16:30 uur tot 17:30 uur. Deze sessie wordt digitaal aangeboden in verband met het coronavirus.

Interesse?
Heb je interesse om deel te nemen aan deze inspiratiesessie? Meld je aan op Avans Extra, en je ontvangt vanzelf een reminder, met de toegangslink, in je mailbox. Of zet jezelf op ‘geïnteresseerd’ of ‘aanwezig’ in ons Facebook event.

Laatst bijgewerkt op 15 april 2020.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws
Agenda