Avans Ondernemerscentrum

print

Student Topondernemersregeling

Voor studenten die naast hun opleiding willen ondernemen, biedt Avans Hogeschool de Student Topondernemersregeling (STOR). Deze regeling maakt het eenvoudiger om je studie te combineren met je eigen bedrijf. 

Wat houdt de STOR in?

Voor onze ondernemende studenten hebben we een aantal speciale voorzieningen, waar je aanspraak op kunt maken als je de STOR-status krijgt.

  • Je krijgt een business coach van het Avans Ondernemerscentrum (AOC) toegewezen. 
  • We hanteren een aanwezigheidsplicht voor onze opleidingen. Maar het kan zo zijn dat een belangrijke afspraak voor je bedrijf botst met je rooster. Daarom hoef je als studentondernemer niet altijd te voldoen aan de aanwezigheidsplicht. De examencommissie beoordeelt of je vrijstelling kunt krijgen. 
  • Als studentondernemer kan het zo zijn dat je door verplichtingen in je bedrijf niet altijd bij toetsen aanwezig kunt zijn. Je kunt de examencommissie vragen om een extra toetsmoment, zodat je de toets toch nog kunt maken. 
  • Na het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies (BSA). Heb je te weinig studiepunten gehaald, dan krijg je een negatief studieadvies. Je moet dan stoppen met je opleiding. Voor studentondernemers kunnen we hierin een uitzondering maken. Je kunt dan extra tijd krijgen om voldoende studiepunten te halen voor een positief studieadvies. De examencommissie bepaalt of jij hiervoor in aanmerking komt. 
  • Je kunt ervoor kiezen om stage te lopen of af te studeren binnen je eigen bedrijf. Je moet hiervoor wel toestemming vragen aan de examencommissie. 

Voor wie is de STOR?

Niet iedere student met een bedrijf komt in aanmerking voor de STOR. Om gebruik te kunnen maken van de STOR moet je kunnen laten zien dat je jezelf en je bedrijf serieus aan het ontwikkelen bent. En dat je van plan bent om later je geld te verdienen met je bedrijf. Dat doe je in een presentatie voor de STOR-commissie van het AOC.

Hoe vraag je de STOR aan?

Om gebruik te kunnen maken van de STOR, moet je de STOR-status aanvragen bij het AOC. Dat doe je zo:

  1. Vul het contactformulier wij nemen daarna contact met je op. Ook om eventuele vragen te beantwoorden. 
  2. De STOR-commissie van het AOC nodigt je uit om jezelf en je bedrijf te presenteren. In deze business case moet je laten zien dat je serieus bezig bent met je eigen ontwikkeling als ondernemer en met de ontwikkeling van je bedrijf. 
  3. De commissie beoordeelt of je de STOR-status krijgt. 
  4. De STOR-commissie laat jouw studieloopbaanbegeleider en de examencommissie weten dat jij gebruikmaakt van de STOR. 
  5. Vraag een gesprek aan met je studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Hoe de regeling er voor jou precies uit gaat zien, hangt namelijk af van jouw wensen en van de mogelijkheden binnen de opleiding. De SLB’er kan je hiermee verder helpen.

Vraag de STOR op tijd aan, zodat we alles in gang kunnen zetten. 

Laatst bijgewerkt op 1 september 2023.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws