Avans Ondernemerscentrum

Coachen studentondernemers

Maak als studentondernemer gebruik van de expertise en netwerk van de businesscoaches van het Avans Ondernemerscentrum (AOC). Zij hebben ruime ervaring met het begeleiden van studenten bij het starten of laten groeien van een eigen bedrijf. Het AOC heeft 4 mogelijkheden voor begeleiding:

  1. Je hebt een ondernemersvraag

Je bent ondernemend en hebt een praktische vraag over het starten van een bedrijf. Of je onderneemt al en loopt tegen zaken aan waar je het antwoord even niet op hebt. Plan dan een speedmeet. De businesscoaches van het AOC geven je in een kort gesprek (ca. 15 minuten) antwoord op je vraag of ze brengen je in contact met een deskundige die jou verder kan helpen.

  1. Je wilt een bedrijf starten

Jij wilt ondernemen! Je hebt ambitie en een supergoed idee om een bedrijf te starten. Maar hoe doe je dat? Samen met de businesscoach bespreek je jouw plan: wat heb je al, waar is nog werk te doen, heb je al klanten? Op basis van dat plaatje krijg je advies en worden enkele vervolgafspraken gemaakt.

  1. Je wilt een boost geven aan je bedrijf

Jij onderneemt al een tijdje! Het is meer dan een freelance bijbaan en je hebt de ambitie om ook na je studie fulltime voor je bedrijf te gaan. Daarom wil je nu aan je bedrijf werken om te kunnen groeien. Een van de businesscoaches van het AOC kijkt samen met jou wat nodig is voor de volgende stap en houdt vinger aan de pols over de voortgang. Samen maak je een actieplan waarin zaken als klanten, website en financiering staan opgenomen en is afhankelijk van je business en de fase waarin je bedrijf zit.

  1. Je wilt afstuderen of stage lopen in je eigen bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en wil je daar stage lopen of afstuderen? Dat kan als je opleiding en de businesscoach van het AOC hiervoor groen licht geven. Dat hangt van een aantal zaken af:

  • Je bedrijf bestaat al even
  • Je hebt betalende klanten
  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Een businesscoach van het AOC kan je bedrijfsbegeleider zijn en handelt als bedrijfsadviseur of je  regelt zelf een begeleider.

Nieuwsgierig? Kom langs of maak een afspraak!

Wil je weten wat Avans voor jou kan betekenen? Loop dan eens binnen bij het Avans Ondernemerscentrum in Breda (HA-024) of 's-Hertogenbosch (OG-030). Een afspraak maken met een van onze businesscoaches kan natuurlijk ook. Bel 088-525 77 37 of vul dit contactformulier in. Wij zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Studie en je eigen bedrijf combineren?

Avans heeft een speciale Topondernemersregeling voor studenten die mogelijkheden biedt voor een aangepast onderwijsprogramma. Denk aan coaching, spreiding van vakken en tentamens en stagelopen en afstuderen in je eigen bedrijf. Meer weten of aanmelden: Topondernemersregeling

E-Scan voor studentondernemers

Benieuwd naar je sterke en zwakke kanten als ondernemer? Hiervoor is specifiek voor studentondernemers een E-Scan ontwikkeld. Stuur hiervoor je contactgegevens met je motivatie naar: ondernemerscentrum@avans.nl. Na goedkeuring ontvang je een mail met een link naar de E-Scan. Een van onze businesscoaches maakt vervolgens een afspraaqk met je om het resultaat te bespreken.

De E-Scan is gebasseerd op wetenschappelijk onderzoek en vanaf het begin gericht op de strategieën die leiden tot ondernemend gedrag en succes. Daarmee is het de meest betrouwbare ondernemerstest. Met ondernemerschap wordt ondernemend gedrag bedoeld. Ontwikkelaar Dr. Martijn Driessen van de Rijksuniversiteit Groningen vat dit samen als: kansen zien, kansen benutten en het creëren van waarde voor jezelf en anderen. 

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2019.