Avans Ondernemerscentrum

Chance

Wil jij meer naast je opleiding? Heb je een kritische houding en ben je een doorzetter? Of wil je dat juist graag ontwikkelen? Chance is een aanrader voor studenten die extra uitdaging zoeken en over de grenzen van hun opleiding of vakgebied willen kijken. Het honoursprogramma geeft je de kans om je te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Je leert andere economische disciplines kennen en werkt samen met gemotiveerde medestudenten. Zo leg je een basis om later een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving. 

Wat levert Chance jou op?

Bij honoursonderwijs neem je nooit genoegen met het antwoord 'dat is gewoon zo'. Je stimuleert elkaar om beter te presteren en leert om creatief met situaties om te gaan. De voordelen op een rij:

  1. Het is een uitstekende voorbereiding op een succesvolle carrière.
  2. Je krijgt toegang tot een netwerk van lectoren, honoursdocenten en andere gemotiveerde medestudenten.
  3. Je maakt na afloop ambitieuzere keuzes in je opleiding, zowel voor de minor als stages.
  4. Je hebt een streepje voor als je een studiebeurs aanvraagt of een vervolgstudie in binnen- of buitenland wil volgen.
  5. Je ontvangt na afloop een honourscertificaat

Chance wordt georganiseerd door deelnemende academies uit het Economie, Techniek & Kunst en Sociaal domein. Docenten die betrokken zijn bij Chance zijn hier speciaal voor geselecteerd en volgen de opleiding honoursdidactiek.

Ook deelnemen?

Deelnemen aan Chance biedt jou de kans om jezelf uit te dagen en verder te kijken. Binnen Avans, maar buiten je opleiding. Aan Chance doen met name tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten mee. Het programma laat zich het beste combineren met jaar twee. Je weet de weg binnen Avans te vinden en hebt inzicht in je studielast. Dat je in dit jaar geen stage of minor hoeft te volgen, is daarbij een voordeel. Maar ook in je derde of vierde jaar is Chance een mooie kans om je te verbreden.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ons programmaoverzicht op Avans Extra voor alle activiteiten. Inschrijven kan vanaf 16 september. Op 9 oktober starten de programma’s.

Bekijk hier de Facebookpagina!
Laatst bijgewerkt op 5 september 2019.