Avans Ondernemerscentrum

print

City Deal Kennis Maken

Onder de noemer City Deal Kennis Maken zijn onderwijsinstellingen en gemeenten hun samenwerkingen aan het intensiveren en uitbreiden. Zodat studenten, docenten en onderzoekers maatschappelijke vraagstukken sneller kunnen oplossen. Hiervoor is experimenteerruimte nodig om te kijken wat werkt, van elkaar te leren welke meerwaarde samenwerking heeft: leren door te doen. Ook de ontwikkelde kennis kan zo beter worden benut en innovatie versneld. Avans neemt deel aan City Deal Kennis maken Breda én Den Bosch. Zo kunnen beide steden zich ontwikkelen tot een verrijkte leeromgeving voor studenten. Met meer samenhang en meerwaarde voor de betrokken partijen en voor de stad. Vind hier alle informatie over City Deal Kennis Maken.

City Deal Kennis Maken Breda
Aan City Deal Kennis Maken Breda doen naast Avans de gemeente Breda, BUas, Curio, De Rooi Pannen en de Nederlandse Defensie Academie mee. Het centrale thema voor Breda is 'Vitaliteit'. Hier lees je meer over City Deal Kennis Maken Breda en de laatste nieuwsbrief. 

City Deal Kennis Maken Den Bosch
Aan City Deal Kennis Maken Den Bosch doen naast Avans de gemeente 's-Hertogenbosch, Fontys Hogescholen, HAS Hogescholen, Yuverta MBO Den Bosch, Koning Willem I College, JADS en Koningstheateracademie mee.

In 2025 werkt iedere Bossche student aan een maatschappelijk project van de stad
Onlangs tekenden deze partijen een samenwerkingsconvenant. Hiermee kan iedere Bossche student in 2025 deelnemen aan een onderwijsactiviteit waarin een maatschappelijke uitdaging van de stad centraal staat. Dat kan op het gebied van duurzaamheid zijn, maar ook van data of samen gezond. Studenten werken in zo’n project samen met onderzoekers, docenten en studenten van andere opleidingen en scholen. Multidisciplinair en multilevel. Door deze manier van samenwerken bouwen studenten niet alleen aan nieuwe ideeën voor maatschappelijke vraagstukken, ze doen zelf ook nieuwe vaardigheden en kennis(sen) op. En ze leveren hiermee een bijdrage aan de stad waarin ze studeren. Winst voor iedereen dus.

Meedoen?
Wil jij als student bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk? Of heb jij als docent of onderzoeker ook een mooi project waarbij je op deze manier wilt samenwerken? Neem contact op met één van de contactpersonen van de partners of met Marjolein Rojo van City Deal Kennis Maken.

Hier lees je meer over City Deal Kennis Maken Den Bosch en de laatste nieuwsbrief. 

Meer informatie?
Mail naar Marjolein Rojo of bel (088) 525 63 81. Zij is projectmanager voor beide steden. 

Nieuwsbrief
Lees hier de laatste editie van Nieuwsbrief City Deal Kennis Maken Breda en Nieuwsbrief City Deal Kennis Maken Den Bosch.

Laatst bijgewerkt op 22 juni 2022.
Jezelf ontwikkelen naast je studie.

Vind hier al onze activiteiten op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling, Ondernemerschap, Duurzaamheid, Maatschappij en Innovatie.

extra.avans.nl

Studeren en ondernemen combineren?

Bekijk wat onze Topondernemersregeling voor jou kan betekenen.

Lees meer

Nieuws